Fytoplankton

Het geheim van Fytoplankton

De producten van FGX hebben allemaal als basisingrediënt Fytoplankton. En wie het over Fytoplankton heeft, kan niet om dat andere fenomeen: walvissen! Van alle dieren op aarde zijn de walvissen het grootst. En de allergrootste is de blauwe vinvis. Deze kolos wordt meer dan 25 meter lang en weegt meer dan 100 ton. Alleen al zijn tong is zo groot en zwaar als een olifant.

Het is een wonder dat de grootste dieren ter wereld zich voeden met de allerkleinste organismen: plankton.

Alle energie die het dier nodig heeft om duizenden kilometers per jaar af te leggen, komt uit de kleinst mogelijke organismen. En van de Groenlandse walvis is bekend dat hij met zijn kolossale lijf tot 200 jaar oud wordt.

 

Dokter Mark Rosenberg, onderzoeker en President of the Institute for Healthy Aging, Programma Director of the Integrative Cancer Fellowship, en Chief Medical Officer bij Rose Pharmaceuticals, is een believer als het over natuurlijke stoffen, en dus ook fytoplankton gaat. 

Hij meldt een aantal concrete ziektebeelden waarop het gebruik van Fytoplankton direct genezend kan werken:

 • gewrichtsproblematiek (reuma, artritis en andere chronische gewrichtspijn)
 • diabetes (type 2)
 • auto-immuunziekten (bijvoorbeeld H.I.V/Aids, lupus, colitis, ziekte van Crohn)
 • eczeem, psoriasis en andere huidproblematiek
 • hart- en vaatziekten
 • arteriosclerose
 • Alzheimer en dementie
 • chronische vermoeidheid syndroom
 • leverziekte en hepatitis
 • mentale depressie, driftbuien, stemmingswisselingen en andere gedragsstoornissen
 • infecties, griep en verkoudheid, astma en andere ademhalingsproblematiek.

Deze nogal impressionante lijst baseert hij specifiek op het feit dat Fytoplankton vol zit met lange-keten omega-3 vetzuren. En met name aan het feit dat het alle omega-3 vetzuren bevat, zowel D.H.A., E.P.A. alsook A.L.A. Die zijn essentieel voor ons lichaam, maar met name ook voor onze hersenchemie en het mentaal welzijn. Vandaar meteen ook de verklaring dat op zijn lijst specifiek melding wordt gemaakt van auto-immuunziekten, cardiovasculaire problematiek en van neurologische- en gedragsstoornissen.

Plankton is er in tienduizenden soorten, sommige dierlijk, andere plantaardig. Maar de allerkleinste soort is Fytoplankton. Het allerkleinste organisme op aarde is eencellig. Hier is de grens tussen plant en dier vervaagd. Fytoplankton is zelf het voedsel voor grotere planktonsoorten. En daarmee het oervoedsel op aarde. Helemaal aan de start van de voedselketen, de meest gebalde en krachtigste energiebron voor al wat leeft op aarde. Er wordt geschat dat er alleen al van Fytoplankton meer dan 40.000 soorten bestaan.

Marine Fytoplankton is een eencellige zoutwater algensoort. Het is het absolute oervoedsel. De beroemde Jaques Cousteau toonde decennia geleden al aan in één van zijn documentaires hoe Marine Fytoplankton de absolute basis is voor de hele voedselketen op aarde.

Marine Fytoplankton neemt ongeveer één kwart in van de totale vegetatie op aarde. Het zet zoveel CO2 om in zuurstof dat het zorgt voor ongeveer 90% van alle zuurstof op aarde. Dat is dus véél meer dan alle bossen en oerwouden samen. Marine Fytoplankton is het begin (3 miljard jaar geleden), de bron en tegelijk de motor van alle leven op onze planeet. De ecologische en voedingswaarde ervan zijn zo zodanig groot, dat zonder geen leven mogelijk zou zijn.

Werking van Marine Fytoplankton

Marine Fytoplankton wordt wel gezien als de absolute bron van zwavel voor (bijna) alle levensvormen op planeet Aarde.

Dit unieke plankton produceert namelijk meer zwavel dan alle andere bronnen op de wereld samen. Deze afgescheiden zwavelbijproducten stijgen op tijdens de verdampingsprocessen die door zonneschijn ontstaan en blijven boven de Marine fytoplankton hangen in wolken.  Zo beschermen ze de Fytoplankton tegen teveel zonlicht en straling. Bovendien houdt het plankton zo ook onmiddellijk op met zelf zwavel te produceren. En wordt deze zwavel ook nog eens verder verdeeld door regenwolken die op deze manier het resterende leven op Aarde voorzien van de broodnodige hoeveelheden zwavel. Kortom, zonder Marine Fytoplankton zou er waarschijnlijk geen of in ieder geval veel te weinig zwavel aanwezig zijn in onze voedselketen, met alle desastreuze gevolgen vandien.

Het arsenaal aan voedingstoffen in Marine Fytoplankton is fenomenaal groot – vandaar dat de allergrootste dieren ter wereld, de walvissen, er 80 tot wel 200 jaar mee kunnen worden en hun hersenen en meterslange zenuwstelsel optimaal gevoed worden.

Even op een rijtje…
Meer dan 60% van deze plankton bestaat uit proteïne en verder bevat het chlorofyl, vitamines, alle bekende mineralen, spoorelementen, polysachariden, nucleotiden, alle bekende aminozuren en omega-3 vetzuren zijn aanwezig in extreem grote hoeveelheden. Eigenlijk kan men stellen dat de samenstelling alles aanlevert voor het opbouwen, onderhoud en eventueel herstel van de alle dierlijke celstructuur, en dus ook van de mens. Alle voedingsstoffen die nodig zijn voor de continue opbouw van onze cellen, zijn aanwezig in Marine Fytoplankton. En dat is uniek. De natuur heeft er voor gezorgd dat vanaf het allereerste begin van de voedselketen – de eencellige plankton, het totale pakket wordt meegestuurd tot aan de top van de voedselketen.

De 9 verschillende soorten aminozuren die het lichaam zelf niet kan aanmaken. Alle essentiële vetzuren (omega-3 en omega-6). Vitamines A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C en D. Enorme hoeveelheden antioxidanten, mineralen en sporenelementen. Alles wat wij als mensen binnenkrijgen door de samenstelling van ons voedsel zit samengebald in deze eencellige structuren. Kijk zelf welke voedingsstoffen er allemaal in Fytoplankton zitten en hun werking, de lijst is indrukwekkend.

Dat alles leidt tot een bijzondere eigenaardigheid van Fytoplankton als voedselbron: het is door zijn aard de enige oer voedselbron ter wereld. Daarnaast is het 100 % verteerbaar door hogere organismen, er zijn met andere woorden geen afvalstoffen. En dat geldt biologisch ook voor het menselijk lichaam. Als oerbron is het ook het enige voedsel op aarde met deze specifieke karaktereigenschap. Zelfs de meeste gezonde voedselbronnen denkbaar zijn vaak maar voor maximaal 50% beschikbaar, de rest verlaat het lichaam altijd als afvalstoffen die niet opgenomen kunnen worden door het menselijke lichaam.

Voordelen Marine Fytoplankton

Het is duidelijk : Marine Fytoplankton heeft heilzame en unieke eigenschappen. En het bevat zo’n breed spectrum aan stoffen die in relatie staan tot onze gezondheid, dat je je kunt voorstellen dat de voordelen ervan enorm  zijn!

 • De voedingstoffen in Marine Fytoplankton worden direct in de bloedbaan en lichaamscellen opgenomen, omdat het niet door het ‘gewone spijsverteringsstelsel moet. Afvalstoffen zijn er immers niet,  de nucleotiden zetten de Fytoplankton bij inname direct om in energie.
 • Het zorgt voor een goed werkend immuunsysteem.
  Het heeft sterk werkende antivirale, antibacteriële en antischimmel kwaliteiten.
 • Het helpt bij het bestrijden van ontstekingen en de bijbehorende pijnverschijnselen. De aanwezige nucleotiden versterken de lichamelijke celstructuur en zo ook het immuunsysteem. Bacteriën, virussen en schimmels krijgen minder kans om het lichaam ziek te maken.
 • Marine Fytoplankton zorgt voor evenwicht door een ontgiftende werking op het menselijke lichaam.
  Het hoge alkaline gehalte in de plankton zorgt voor een uitgebalanceerde pH-waarde in ons lichaam..
 • Fosfolipiden en omega-3 vetzuren kunnen de bloed-brein-barrière doordringen en
  ondersteunen zo gezonde hersenen, mentale helderheid en het geheugen.
 • De enorme chlorofyl voorraad in Marine Fytoplankton zorgt voor een verbeterde zuurstofopname in het bloed,
  waardoor spieren en spierweefsel meer brandstof krijgen. Dat leidt dan weer tot verbeterde fysieke prestaties en een groter uithoudingsvermogen.
 • Marine Fytoplankton helpt om de bloedsuikerwaardes te normaliseren en regulerenDe grote hoeveelheid mineralen in Marine Fytoplankton zorgen voor stabilisatie. Het zorgt zo voor een betere context voor een gezonde suikerspiegel in ons bloed.
 • Fosfolipiden en omega-3 vetzuren (D.H.A. & E.P.A.) in Fytoplankton zorgen voor herstel van de myeline mantel die als beschermlaag om onze zenuwen aangebracht is. Op die manier herstelt en ondersteunt het de gezondheid van het zenuwstelsel.
 • De bestanddelen in Marine Fytoplankton hebben een ontspannende werking op het menselijk lichaam.
  Hierdoor wordt ook het slaappatroon verbeterd. Inname zorgt over het algemeen voor een diepere en rustigere slaap.
 • Marine Fytoplankton zorgt daarnaast voor een beter functionerend verteringssysteem.
  Dat effect komt door de grote hoeveelheden chlorofyl en mineralen.
 • Ook draagt de grote hoeveelheid mineralen (waaronder zink, zwavel en silicone) bij tot een gezonde huid, haar en nagels. De huid lijkt een stuk levendiger en jonger.

Voor een uitgebreide lijst  met VoedingsstoffenMarineFytoplankton.pdf.