Ingrediënten Prodigy-5

Ingrediënten Prodigy-5

Wateroplosbare vitamines:

Vitamine C – vaat beschermend, antioxidant, versterkt het bindweefsel, verbetert absorptie calcium en ijzer, helpt bij algemene hormonale afscheiding. Activeert leverenzymen die verantwoordelijk zijn voor de ontgifting van cyanide, formaldehyde, acetaldehyde, nitrosaminen en nicotine.
Vitamine 6
Vitamine B12
Foliumzuur
 (B9 Polsäure)
Thiamine (Vitamine B1)
Riboflavine (Vitamine B2)
Niacine (Vitamine B3)
Alle B-vitamines zijn belangrijke regulatoren in koolhydraten-, vet- en eiwitstofwisseling. Ze werken samen voor een actieve stofwisseling. B-vitamines zijn belangrijk voor de bloedsomloop, een belangrijke radicaalvanger, maar vooral ook voor de zenuwen en het zenuwstelsel.

Vet oplosbare vitamines:

Vitamine A – is voor het eigenlijke proces van zien, noodzakelijke omzetting van licht signalen in visuele stimuli.
Vitamine D – Vitamine D is voor de bescherming van het bot, spierkracht en ondersteunt de celgroei, om immuniteit en de energiestofwisseling te reguleren.
Vitamine E – vooral antioxidant en libido, vooral bij vrouwen
Vitamine K – vorming van bloedstollingsfactoren, beschermt botstofwisseling en bloedvatwanden
Alle vet oplosbare vitamines hebben grote invloed op de huid (binnenste en buitenste vellen), ogen en voortplantingsorganen.

Voedingsstoffen voor de ogen carotenoïden:

Luteïne – Luteïne kan niet worden geproduceerd in het lichaam.
Ze xanthine Bètacaroteen (provitamine A)
Ze behoren alle tot de carotenoïden, waarvan er circa 600 in de natuur zijn. De belangrijkste is bètacaroteen.

De oxidanten Ze xanthine en Luteïne nader toegelicht

Luteïne behoort tot de groep bioactieve stoffen en is een carotenoïden. Luteïne komt voor in groene groenten en mais. Het is een antioxidant en werkt als een Uv-filter voor het oog.
Luteïne en Ze xanthine worden niet door het lichaam aangemaakt en moeten dus via de voeding of supplementen worden opgenomen. Het zijn lipofiele stoffen, dat wil zeggen dat ze door het lichaam opgelost worden als vetachtige stoffen en zo door het lichaam worden getransporteerd.
Vanwege hun structuur kunnen ze blauwlicht filteren. Experimenten met dieren laten zien dat blauwlicht schadelijk is voor het netvlies. Licht heeft een hoog energetische waarde. Hierdoor komt er veel energie vrij op het netvlies, wat tot schade kan leiden. Luteïne en Ze xanthine kunnen vrije radicalen afvangen die ontstaan bij het normale metabolisme van het netvlies en onschadelijk maken. Overig experimenten hebben laten zien dat Luteïne en Ze xanthine een ontstekingsremmende werking hebben. Aangetoond is dat deze ingrediënten kunnen helpen om cataract of grijze staar (vertroebeling van de lens) af te remmen. Verder is de afgelopen jaren gebleken dat deze twee antioxidanten met name met betrekking tot het netvlies van de ogen, een belangrijk beschermende functie hebben, met zelfs een langer behoud van een goed gezichtsvermogen.

Musculaire degeneratie is een hoofdoorzaak van achteruitgang van het zicht voorbij de leeftijd van 50, en zal met 20 jaar waarschijnlijk de aantallen verdubbelen in Nederland, dit is zorgwekkend.

Tot de risicogroepen behoren:

 • rokers
 • alcoholgebruikers: vooral bij meer dan 2 glazen per dag
 • adolescenten
 • ouderen
 • mensen met een spijsverteringsstoornissen en dus verminderde absorptie*

Mineralen en Oligo-elementen:

Calcium – één van de vier belangrijkste basiscomponenten en mineralen. Gezond hartritme samen met magnesium. Botten en tanden.
Magnesium – een van de vier belangrijkste basiscomponenten en mineralen. Energie/enzym activering, zenuw- en spierfunctie. Botten en tanden.
Kalium – een van de vier belangrijkste basiscomponenten en mineralen. Zuur-base-verhouding. Waterhuishouding/regulering, zenuw- en spierfunctie.
Mangaan – bouwen bindweefsel, bot, kraakbeen en controles eiwit, vet en koolhydraten metabolisme. Vitamine E gebruik en cellulaire ademhaling.
Jodium – stofwisseling schildklier, regelt de groei en BMR
IJzer – hemoglobineproductie, verbeterde stressbestendigheid, zuurstofverbruik.
Zink – celdeling, wondgenezing, groei, maar vooral voor libido en mannelijke vruchtbaarheid
Koper – nier, enzymreacties, haar en huidskleur, genezingsprocessen, vorming van rode bloedcellen, denkprocessen en emotionele toestanden
Selenium – ontgifting, schildklier, alvleesklier functie en voor het behoud celmembraan.
Aminozuren:
Lysine – bevordert botgroei structuur van collageen, ondersteunt de vetstofwisseling en bouwt trypsine op, het eiwitsplitsende enzym van de pancreas
Isoleucine – BCAA: vertakt keten aminozuur, voorkomt spierafbraak
Leucine – BCAA: vertakt keten aminozuur, voorkomt spierafbraak. Vooral leucine stimuleert de spiergroei, verbetert en bevordert insulineniveau en vetverbranding. Kan niet worden omgezet in suiker!
Leeftijdsgebonden spierartrose kan worden afgeremd!
Threonine – gezonde slijmvliezen en sterk immuunsysteem
Valin – BCAA: vertakt keten aminozuur, voorkomt spierafbraak
Tryptofaan – een voorloper van vitamine B3, omgezet in de neurotransmitter serotonine. Controleert indirect de gezonde slaapwaakcyclus. Bevordert ook de opname van zink in het lichaam. Een verhoogde afgifte van groeihormonen mogelijk.
Fenylalanine – Fenylalanine geef een echte energieboost. Verlicht echter ook depressie, verslavingsneiging controleren, aandacht verhogen, seksuele opwinding verhogen en honger verminderen.
Methionine – Methionine helpt om overmatige vetophoping in de lever te voorkomen en ondersteunt de regeneratie van lever- en nierweefsels.

Antioxidanten:

Granaatappels – symptomen van de menopauze, hart/bloedsomloop aandoeningen, veroudering, atherosclerose, artritis, hoge bloeddruk, diabetes, ontsteking, hoge bloeddruk vetniveaus, gewrichtspijn, ontsteking van de huid, leverzwakte, nervositeit, oestrogeen dominantie, prostaatproblemen, reuma, slappe huid, obesitas, indigestie. Mogelijkerwijs met lintwormen en wormen in het algemeen.
Frambozen – antibioticum, smakelijk, diureticum en laxerend effect. Het stimuleren van afweermechanismen, ondersteuning van het immuunsysteem en het stimuleren van de stofwisseling. Actieve ingrediënten helpen bij blaas- en nieraandoeningen, indigestie en brandend maagzuur.

Kruiden:

Boswelliazuur (Wierook) – reumatische aandoeningen, chronische bronchitis, astma, intestinale ontstekingen en huidziekten, chronische ontsteking.
Ginsenosiden (Ginseng) – adaptogen balancing en harmoniserend effect op het hele organisme.
Withanaloide (Ashwaghanda) – tegen zenuwziekten, impotentie, slapeloosheid, ontsteking. Ondersteunt de balans in het zenuwstelsel en zorgt voor rust en helderheid van geest. Helpt bij overwerk en chronische vermoeidheid en helpt je geest ontwaken. Helpt met angst en kalmeert duizeligheid en stress. Helpt ook erg goed bij tremor (beven) en MS.
Curcuminoïden (Kurkuma) – bekend om zuivering van het bloed, kan de ademhalingsketen in de mitochondriën ondersteunen en ons versterken voor energie, versterkt de maag, sterke antioxidant vooral op cardiovasculair gebied. Vaak gebruikt in de urinewegen. Curcuminoïden beschermen en ontgiften de lever. Groei van gramnegatieve bacteriën, fungiciden en amoeben (Ruhr) kan worden gestopt door curcuminoïden.
Pycnogenol (Pijnboomschors) – kan het geheugen, aandacht/attentie tijd, stemmingen en beslissingen op een positieve invloeden. Idem voor het samenklonteren van bloedplaatjes (betere vloei-eigenschappen van het bloed). Kan de functie van de binnenste laag (endotheel) van de bloedvaten aan hoge bloeddruk, hoge bloedsuikerspiegel en een hoog LDL cholesterol verbeteren, vermindert oxidatieve stress. Hart- en vaatziekten en atherosclerose worden positief beïnvloed.

Fytoplankton

 • De meest fundamentele voedingsstof van de wereld
 • Belangrijkste voedselbron van veel zeedieren in een evenwichtig ecosysteem
 • Producent van zuurstof in onze wereld
 • Veel vitaminen, aminozuren, mineralen en andere voedingsstoffen
 • Goede bron van riboflavine, krachtige antioxidanten die agressieve elektronen deeltjes van licht en zuurstof bestrijden
 • Honderden carotenoïden en sterke fytochemicaliën, die in Plankton samenwerken om het lichaam te beschermen
 • Goede bron van DHA en EPA, essentiële vetzuren, die vrijwel alle voedingsstoffen aanmaakt die het lichaam nodig heeft
 • Toxines (gifstoffen) zijn overal en kan de opname van belangrijke voedingsstoffen beïnvloeden. Chlorofyl, dat kan worden gevonden in plankton, kan deze toxines binden.

Meer informatie over Fytoplankton.