Ingrediënten Pulse-8

Ingrediënten Pulse-8

  • L-Arginine
  • Marine Fytoplankton
  • Vitamine B3
  • Vitamine B6
  • Vitamine B12
  • Vitamine D3
  • Foliumzuur
  • Calcium
  • Q10
  • D-Ribose

 

L-Arginine

L-Arginine is één van de belangerijkste ingredienten Pulse-8. Het is een aminozuur dat een essentiële rol speelt in verschillende fysiologische functies van het lichaam, maar is vooral bekend om zijn cardiovasculaire voordelen. In het lichaam wordt L-arginine omgezet in stikstofoxide. Stikstofmonoxide is een krachtige neurotransmitter die helpt bij het ontspannen van de bloedvaten en helpt bij het verbeteren van de bloedsomloop en het reguleren van de spierspanning (tonus) en flexibiliteit. Deze effecten ondersteunen een verbeterde bloedstroom, die op zijn beurt het uithoudingsvermogen verhoogt, het hart ontlast, de de bloedsomloop verbetert en helpt om de bloeddruk op een normale waarde te  houden.

In tegenstelling tot alle andere beschikbare L-arginine supplementen is Pulse-8 voorzien van een optimale mix van kwalitatief hoogwaardige en unieke ingrediënten en een volwaardige voedingsstof, namelijk Marine Fytoplankton.

Marine Fytoplankton

Marine Fytoplankton wordt beschouwd als het natuurlijke oer voedsel van de aarde. Marine Fytoplankton is een complete voedselbron die van nature het volledige spectrum van aminozuren, sporenelementen mineralen, vitaminen, enzymen, micronutriënten, essentiële vetzuren en antioxidanten bevat. Complete lijst VoedingsstoffenMarineFytoplankton.pdf.

Vitamine B3

Vitamine B3 speelt een belangrijke rol bij de energievoorziening van cellen en bij de werking van het zenuwstelsel. Ook is het van belang voor een gezonde huid.

Vitamine B6

Vitamine B6 (pyridoxine) is belangrijk voor de weerstand en de spijsvertering. Daarnaast speelt het een rol bij de vorming van rode bloedcellen. Het is van belang voor de energievoorziening. Vitamine B6 zorgt verder voor een goede werking van het zenuwstelsel.

Vitamine B12

Vitamine B12 (cobalamine) Vitamine B12 voorkomt een bepaalde vorm van bloedarmoede. Het is ook van belang voor een goede weerstand. Daarnaast speelt het een rol bij de vorming van gezonde rode bloedcellen, zorgt het voor een goede werking van het zenuwstelsel en draagt het bij aan de energievoorziening. Verder speelt het een rol bij de stofwisseling van foliumzuur.

Vitamine D3

Vitamine D is belangrijk voor sterke botten en tanden en bevordert de opname van de mineralen calcium en fosfor in het lichaam. Het speelt ook een rol bij de instandhouding van de weerstand en bij een goede werking van de spieren. De belangrijkste bron van vitamine D is het zonlicht. Vitamine D wordt onder invloed van zonlicht in de huid aangemaakt.

Foliumzuur

Foliumzuur (Vitamine B11) Foliumzuur is van belang voor een goed functionerend zenuwstelsel en immuunsysteem. Foliumzuur speelt eveneens een belangrijke rol bij de vorming van rode bloedcellen, het erfelijk materiaal (DNA) en  gezonde groei tijdens de zwangerschap. Daarnaast verlaagt foliumzuur het homocysteïnegehalte van het bloed. Een hoog homocysteïnegehalte wordt in verband gebracht met een grotere kans op hart- en vaatziekten.

Calcium

Calcium (kalk) geeft stevigheid aan het skelet en gebit. Ook is calcium nodig voor het goed functioneren van de spieren en voor het geleiden van prikkels naar de zenuwen. Calcium is verder onder andere betrokken bij de bloedstolling, de celgroei en de hormoonstofwisseling. Daarnaast draagt het bij aan de energievoorziening van onze lichaamscellen.

Q10

Q10 speelt een belangrijke rol bij de energieproductie van het menselijk lichaam. Het is een antioxidant. Een antioxidant is een stof die het lichaam beschermt tegen bepaalde vrije radicalen (schadelijke stoffen). Vrije radicalen kunnen gezondheidsklachten (o.a hartziekten en kanker) veroorzaken. Q10 draagt (samen met tal van andere stoffen) bij aan de ademhaling en zuurstofverwerking.

D-Ribose

D-Ribose verbetert de stemming en het algemeen welzijn. D-ribose speelt een belangrijke rol bij de behandeling van cardiomyopathie en hartfalen omdat het kan bijdragen aan een optimale energievoorziening van het hart die nodig is voor het genezingsproces.