Training Verdiepingswerk Opstellingen

Tijdens de training Verdiepingswerk Opstellingen ga je in 6 middagen via (Familie-)opstellingen aan de slag met je eigen proces. Het voordeel ten opzichte van een dag workshop is dat je werkt met een vaste groep en daardoor elkaars processen leert kennen en herkennen. Je leert niet alleen door je eigen opstelling maar ook door je  representantenrollen die eveneens vertaald worden naar je persoonlijke proces. De ervaringen die we hiermee hebben opgedaan, lieten zien dat dit heel veel extra inzichten geeft. Het feit dat je met elkaar deelt wat een opstelling je gebracht heeft en welk effect dat heeft in je dagelijks leven, geeft een mooi inkijkje voor alle deelnemers. Het stimuleert je om bewuster te worden van de effecten die een opstelling voor je heeft. De continuïteit van de bijeenkomsten versterkt de intensiteit van hetgeen je ontdekt en leert. Tevens heeft het werken met opstelling over meerdere dagen het voordeel dat er gespeeld kan worden met de verschillende manieren van opstellen. Er wordt gewerkt met de ingebrachte vragen van de deelnemers.

Iedere deelnemer heeft recht op minstens één eigen opstelling gedurende deze cursus.  Het is met elkaar en van elkaar leren en daarnaast het uitwisselen van ervaringen en belevingen. De cursisten van het jaar 2022 en 2023 gaven aan dat ze veel inzichten en herkenning ervoeren door de opstellingen en ervaringen van de anderen.

Wil je bezig met groei en ontwikkeling, gun jezelf dan deze unieke kans en geef je snel op.

Alle gegevens op een rijtje

Start: 13 januari 2024
Minimaal aantal deelnemers: 6
Aantal bijeenkomsten: 6
Kosten: € 295,-

2024

De ingeplande in data zijn:
13 januari
17 februari
23 maart
4 mei
13 juli
28 september

  Inschrijfformulier velden met * zijn verplichte velden

  Uw naam*

  email*

  telefoon*

  Adres

  Postcode             Plaats

      

  Ik geef mij op voor de workshop/cursus*

  Uw bericht

  Ervaringen deelnemers

  hartDe cursus Opstellingenwerk geeft veel duidelijkheid tijdens de cursusdagen, maar ook daarna in de dagelijkse praktijk. Je krijgt inzicht in gewoontes, patronen, systemen en houdingen. Of je nu de hoofdpersoon (opsteller) bent of de representant, een persoon of een emotie, je ziet, hoort en er gebeurt van alles. Daardoor wordt het zo duidelijk. Alle puzzelstukjes vallen als het ware in elkaar. Het mooie is dat het altijd bij, in en voor jezelf werkt.
  Het elkaar meerdere malen ontmoeten geeft inzicht in het effect van de opstellingen in ieders proces. De nabespreking en het uitwisselen van ieders ervaring schept verbazing en verwondering in hoeveel er eigenlijk gebeurt, wat er veranderd is in en met jezelf (in gedrag, houding reacties en in hoe en wat binnenkomt). Vaak dingen waar jezelf nog niet zo bij stil had gestaan. Zo mooi. Dit is zo’n verrijkende ervaring waardoor je weer makkelijker verder kan, maar dit ook wil.
  De cursus geeft veel inzicht, duidelijkheid en verheldering. Voor, bij, in, door, met de groep en zeker voor mijzelf. Hierdoor sta ik nu anders in het leven. Dit alles in een rustige, gemoedelijke, huiselijke sfeer.
  Wat een ervaring. Dank hiervoor.

  Jenny D.

  Familieopstellingen bij Kalma in BathmenVia Cora Mossel en haar praktijk Kalma voor coaching en begeleiding heb ik 5 bijeenkomsten gehad in het Verdiepingswerk Opstellingen.

  Een combinatie van meer leren over (familie-)opstellingen en mijzelf ontwikkelen en werken aan thema’s in mijn leven. Ik kende Cora al via haar praktijk en heb zeer positieve ervaringen met haar begeleiding. Met daarbij mijn interesse in familie-opstellingen heb ik mij zonder aarzelen voor deze bijeenkomsten opgegeven.

  Het heeft mij veel gebracht. Enerzijds over de kracht van familie-opstellingen en anderzijds voor mijn eigen inzichten en ontwikkeling.

  De kracht van familie-opstellingen is moeilijk uit te leggen. Of zoals mijn nuchtere vader eens vroeg: fijn die inzichten maar wat heb je er aan? Mijn antwoord is: het doet iets met je wat moeilijk rationeel uit te leggen is. Het verandert je gevoel, beleving over situaties in je leven en helpt je te groeien. Voor mij betekende dit minder angsten, meer zelfvertrouwen na de diagnose van een ziekte en na het beëindigen van mijn relatie.

  Of je nu zelf een situatie inbrengt of als deelnemer wordt opgesteld het brengt je in beide gevallen inzicht. Je ziet je eigen situatie beter of je realiseert je waarom jij puur op energie bent gekozen om b.v. de vader te vertegenwoordigen in een opstellingen van één van de andere deelnemers. Heel bijzonder!

  De professionele begeleiding van Cora helpt om alles goed neer te zetten en te beleven. Zij zorgt voor een zeer prettige sfeer gedurende de bijeenkomsten. Ook is er nazorg mocht dat nodig zijn. De band die ik heb opgebouwd met de andere deelnemers is prettig. Wij zien elkaar niet in ons dagelijks leven, maar de beleving samen is uniek.

  Wij hebben dan ook afgesproken aan deze bijeenkomsten een opvolging te geven. Dit geeft aan dat wij het allemaal als zeer positief hebben ervaren. Een aanrader!

  Froukje

  Kalma_Loo-Bathmen_familieopstellingen.jpgIn het begin voelde ik nog weinig, maar hoe meer opstellingen hoe beter het gevoel werd.
  Dit merk ik ook in het dagelijks leven (als ik me daarop focus).
  Wat ik ook zo frappant vind, is dat elke familieopstelling een raakvlak heeft met vrijwel iedereen van de groep. Ook als het niet jouw opstelling is.
  Het voelen wordt door deze oefeningen steeds meer wakker geschud.
  Jenny K.