Relatietherapie

Wanneer relatietherapie?

Loop je relatie niet meer zoals je had gewenst en kom je er samen niet meer uit, geef jezelf en je partner nog een kans om weer tot elkaar te komen. Samen gaan we kijken welke patronen er in de relatie zijn geslopen, hoe er gecommuniceerd wordt en welke aspecten uitvergroot of juist genegeerd worden.

Veel stellen denken dat ze er zelf uit moeten kunnen komen en zien relatietherapie als falen. Vaak gelooft men er niet dat relatietherapie echt zin kan hebben. Terwijl we alles denken te weten, weten we echter helaas maar bitter weinig af van de werking van relaties, terwijl we er ons hele leven midden in zitten. Zowel met onze partners, als met onze kinderen, familie, vriendschappen en ga maar door. Het is dan fijn als je weet hoe je elkaar in patronen gevangen houdt, hoe je communiceert en wat voor een effect dat heeft op de ander en bovenal hoe je door zelf dingen te veranderen, de relatie verandert.

Loopt jullie relatie niet meer optimaal? Wacht niet tot het vijf voor twaalf is, maar pak het direct aan. Je kunt jezelf en je partner daarmee zoveel pijn en leed besparen.

Ervaring cliënt

Een man die alleen voor zijn vrouw mee was gegaan naar de relatietherapie zei: ‘Relatietherapie is in feite het broodnodige onderhoud van je relatie.’ Hij gaf toe dat hij er weinig in zag, maar dat hij zo blij was dat hij de stap had gezet omdat hij zelf merkt hoeveel beter hij zichzelf kan neerzetten, hoeveel meer inzicht hij heeft in zijn vrouw en hoeveel beter het met de relatie gaat.

Cursus Relatie-APK

Is je relatie niet meer wat het was en is relatietherapie nog een stapje te ver voor jullie, dan is de cursus Relatie-APK wellicht een goed alternatief. In een viertal avonden wordt met maximaal twee andere stellen gekeken wat er binnen jullie relatie speelt, hoe er gecommuniceerd wordt, vanuit welke rollen er wordt gereageerd en hoe je knelpunten kunt omzetten in uitdagingen. Door de confrontatie met de problemen van andere stellen, krijg je een extra leermoment en ga je je eigen relatie weer in een ander licht zien. De cursus wordt gehouden op de maandag- of donderdagavond in Loo-Bathmen (in overleg kan gekeken worden naar een ander moment).

Kosten

De kosten zijn inkomstenafhankelijk en liggen tussen de
€ 95,- en € 155,- per gesprek. Per gesprek wordt uitgegaan van 1,5 uur met een uitloop tot 2 uur. Na 2 uur wort per kwartier € 10,- extra in rekening gebracht tot een maximum van € 180,-.

Cursus Relatie-APK € 100,- per persoon bij minimale deelname van 3 stellen.