Individuele therapie

Wat biedt individuele Bewustzijnstherapie?therapie_links

Bewustzijnstherapie is een therapie waarin de antwoorden in het lichaam worden ervaren en waarbij zelfwerkzaamheid en het zichzelf serieus nemen een voorwaarde is. Het is geen therapievorm die pasklare antwoorden geeft. Het is ook geen therapievorm waar het werk door de therapeut wordt gedaan. De therapeut begeleidt de innerlijke zoektocht en geeft waar nodig uitleg over hetgeen wordt ervaren.

Voor wie is deze therapie?

Bewustzijnstherapie is met name geschikt voor iedereen die om welke reden dan ook de stap wil zetten de verantwoording voor zijn eigen leven te nemen en hiermee actief bezig wil zijn. Het is als het ware het starten van een ontdekkingsreis in jezelf en daarvoor is een eerlijke houding ten opzichte van jezelf onontbeerlijk.

Bij de volgende situaties en aandoeningen is Bewustzijnstherapie een geschikte therapievorm om een wezenlijk veranderingsproces op gang te brengen:

  • Bij psychische problemen zoals fobieën, overspannenheid, burn-out, angsten, depressies, hyperventilatie e.d.
  • Bij psychosomatische klachten
  • In geval van high sensitivity
  • In geval van gezins- en/of relatieproblemen
  • Het willen doorbreken van oude patronen of gewoontes die het functioneren in de weg staan
  • Indien ontevredenheid wordt ervaren in de huidige werk- en/of leefsituatie
  • Het bezig willen zijn met de eigen groei en ontwikkeling

Ervaring cliënten

Sociaal Panorama bij Kalma in BathmenDoor de therapie bij jou ben ik een zelfstandig persoon geworden die weet wat hij wil, voor zichzelf opkomt en kan genieten van het leven. Ik ben gelukkig. Ik wil je laten weten dat ik blij ben dat ik bij je ben geweest. Ik ben trots op wat ik sindsdien bereikt heb mede dankzij de therapie bij jou.

Een lieve en dankbare groet,

Rik

Familieopstellingen bij Kalma in Bathmen

Ik heb zeer positieve ervaringen met de begeleiding van Cora. De professionele begeleiding heeft geleid tot minder angsten, meer zelfvertrouwen na de diagnose van een ziekte en na het beëindigen van mijn relatie.

Froukje

17 januari 2024
omgaan met pijnIk ben ontzettend blij met de hulp van Cora. Blij, dat ik bij haar ben terechtgekomen en in zo’n betrekkelijk korte tijd, grote stappen maak voor mijn gevoel. Dat is heel bijzonder om mee te maken. Ondanks dat het zware sessies zijn, krijg ik er energie van en groei ik. Op een manier die ik niet eerder zo bewust heb ervaren. Hoeveel dat voor mij betekent, kan ik bijna niet uitleggen.

Eric

Kosten

De kosten zijn inkomstenafhankelijk en liggen tussen de
€ 95,- en € 180,- per sessie. Een sessie heeft een duur van 2,5 uur met een uitloop tot maximaal 3 uur. Na 3 uur wordt per kwartier € 10,- extra in rekening gebracht tot een maximum van € 210,-.