Gedachtes en overtuigingen

water-life-cropIn een lezing van Deepak Chopra, Wayne Dyer en Eckhart Tolle ging het over het komen in de stilte. Een staat van zijn waarin je je niet meer identificeert met je gedachtes, waarin je oordeel loos bent, alles accepteert zoals het is en volledig in het hier en nu bent. Dat klinkt natuurlijk allemaal heel mooi, maar hoe passen we dat toe in ons dagelijks leven?

Zoals met alles begint het gewoon met het willen en vervolgens het zetten van de eerste stap. Voor mij is het een uitdaging dieper tot mij door te laten dringen hoe ik via mijn gedachtes/overtuigingen en de identificatie daarmee mijn eigen problemen schep. Wat moet het heerlijk zijn om hier los van te komen. De komende vakantieperiode is een mooi moment om hiermee bezig te gaan. Me bewust te worden dat ik ieder probleem zelf schep door hoe ik daar over denk of de overtuigingen die ik daarover heb. Ben benieuwd wat er gebeurt als ik mijn denkpatroon en overtuigingen ga loslaten.

Fijne zomer.